Δευτέρα 25 Οκτωβρίου 2010

Misterο buffo


Μια παράσταση βασισμένη στα κείμενα και τη θεατρική έρευνα των Dario Fo & Franca Rame από τους Τσιριτσάντουλες

Υπόθεση: Ένας θίασος γελωτοποιών εισβάλλει στην πόλη για να κάνει τον κόσμο να διασκεδάσει, να γελάσει αλλά και να προβληματιστεί. Ένα λαϊκό θέαμα με μουσική, χορό και τραγούδι. Ιστορίες από τη Βίβλο και την ευρωπαϊκή λαϊκή παράδοση των γελωτοποιών του μεσαίωνα, φιλτραρισμένες από την ανατρεπτική ματιά του Dario Fo.

Φανταστική παράσταση, φανταστικός θίασος. 

Πληροφορίες: http://www.tsiritsantsoules.gr

Τρίτη 12 Οκτωβρίου 2010

piranhas 3D


Όλα ξεκινούν όταν η μπύρα ενός ψαρά πέφτει στην θάλασσα την ώρα που προσπαθεί να πιάσει μία μεγάλη τσιπούρα (ή μήπως ήταν λούτσος;). Όπως απέδειξε και ο Θαλής το 543 π.X. (και ήρθε να ενισχύσει ο Αϊνστάιν με τη θεωρία της σχετικότητας λίγο αργότερα) η πτώση μπύρας με συγκεκριμένη ταχύτητα μπορεί να δημιουργήσει θαλάσσιες ρουφήχτρες που με την σειρά τους ενδέχεται να ξυπνήσουν πολυπληθή κοπάδια από υπεραιωνόβια (2 εκατομμύρια ετών, για την σεναριακή ακρίβεια) πιράνχας τύπου 3D. Βέβαια (και για να δικαιολογηθεί και το 3D) εκτός από πιράνχας η ταινία έχει και εκατομμύρια κώλους και βυζιά (ή μήπως ήταν σιλικόνη;) που με χαρά περνούν στην πασαρέλα της πανέμορφης καπιταλιστικής ζωής. Of course για να αντισταθμίζονται και οι κοινωνικές νόρμες πετάμε και τον γνωστό loser, που είναι ψιλό-εντάξει παιδί (καθώς και γιος της super hot milf μπατσίνας-φαντασίωση) και δείχνει να χει κατανοήσει την άνοδο της ασημαντότητας που προκρίνει ο σύγχρονος τρόπος ζωής, αλλά τελικά ενδείδει (και καλά κάνει) μπροστά στη θέα ενός βουνού σιλικόνης. Βέβαια ο υπέρτατος σκηνοθέτας Alexandre Aja θα μπορούσε να κάνει και κανένα googlarisma για να δει πως τα πιράνχας  δε καταβροχθίζουν ανθρώπους αλλά δε βαριέσαι. Έτσι και αλλιώς η αλήθεια είναι ότι όλοι έχουμε ονειρευτεί μία επιδρομή τέτοιων πιράνχας στη Μύκονο ή την  Ίο, εν ώρα αιχμής ;D
Συγκλονιστικό το τέλος, όπου (SPOILER ALERT) γίνεται η φοβερή ανακάλυψη από τον επιστήμονα/έμπορο ψαροτροφών σε σχέση με τα πιράνχας δίνοντας μία πάσα (που θα ζήλευε και ο Βύντρα) στον σκηνοθέτη για γύρισμα 2ου μέρους. Πραγματικά συγκλονιστική η ελπίδα των παραγωγών. Σιγά καλέ μην το κάνετε και τριλογία!
Οπότε κερδίζει επάξια ένα: 2/10 (μπορεί και λίγο παραπάνω χάρις στη solo σκηνή του piranhas (εξαιρετική ερμηνεία) που καταβροχθίζει το κομμένο πέος του κοκάκια σκηνοθέτη)